Ondertekening+groene+en+blauwe+dienst
Nieuws
© René Luijmes

Ondertekening groene en blauwe dienst

Op Erve Wulferink in het Overijsselse Geesteren was deze week de aftrap van de regeling Groene en Blauwe Diensten 2014/2015. Daar werd de eerste groene en blauwe dienst ondertekend.

Voor 2014/2015 heeft provincie Overijssel een budget beschikbaar gesteld van 6 miljoen euro voor de aanpak van het landschap in Overijssel.

Aan de gemeenten is gevraagd een aanvullende bijdrage te leveren van 25 procent in de uitvoeringskosten, waardoor 8 miljoen euro beschikbaar komt.

Zes gemeenten

Op dit moment hebben zes gemeenten een aanvraag ingediend voor een totale provinciale subsidie van 3,7 miljoen euro. Met de bijdragen van de gemeenten wordt voor 4,9 miljoen euro in het landschap aan maatregelen uitgevoerd.

Het enthousiasme van de partijen heeft geleid tot concrete plannen, waardoor het eerste contract al kon worden ondertekend. Dat gebeurde door voorzitter Henk Hengeveld van het bestuur van Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel en Gerard Wulferink.

Landschapselementen

In het kader van Groene en Blauwe Diensten krijgen eigenaren van landschapselementen zoals poelen, lanen en houtwallen een vergoeding om deze langdurig te onderhouden.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer