Geen+herverkaveling+Winterswijk%2DOost
Nieuws
© Stichting Werkgroep Boerenerven

Geen herverkaveling Winterswijk-Oost

De vrijwillige snelle verkaveling van het Uitwerkingsplan Winterswijk-Oost is zo succesvol geweest, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland willen afzien van de voorgenomen wettelijke herverkaveling.

Alleen al de afgelopen twee jaar is 480 hectare grond van eigenaar gewisseld. De verkaveling leidt tot effectievere landbouw, nieuwe natuur, beekherstel en nieuwe recreatiepaden voor fietsers en wandelaars.

In 2005 heeft het college van Gedeputeerde Staten het Uitwerkingsplan Winterswijk-Oost vastgesteld. Dit plan voorziet in een wettelijke herverkaveling van het gebied.

Wettelijk

De wettelijke herverkaveling moest leiden tot een verbetering van natuur, landschap, water, landbouw, recreatie en toerisme, cultuurhistorie en leefbaarheid.

Inmiddels zijn door de uitvoeringsmodule Woold, vrijwillige kavelruilen en diverse initiatieven veel maatregelen en voorzieningen uitgevoerd.

Advies

Gelet op deze resultaten en de beperkte nog resterende opgave heeft de Stuurgroep Herinrichting Winterswijk-Oost Gedeputeerde Staten geadviseerd om af te zien van het wettelijke herverkavelingsproces dat in het Uitwerkingsplan was voorzien.

Het ontwerp voor de planwijziging ligt tot 23 februari 2015 ter inzage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer