Meest bekeken berichten van 2014

Het is eind december en tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. Nieuwsfeiten, maar ook mooie, droevige en grappige gebeurtenissen werden geplaatst op Nieuweoogst.nu.

Meest+bekeken+berichten+van+2014
© NVT

Welke berichten bekeek u in 2014 het meest op onze website?


1. Dossier Vogelgriep

Ons nieuwsdossier omtrent de vogelgriep is dit jaar het meest geraadpleegd.

2. Grote boer zoekt grond

De grondprijzen lopen begin dit jaar in delen van Nederland flink op. De grondmarkt is minder flexibel terwijl de vraag naar goede grond toeneemt, bleek uit een rondgang langs agrarische makelaars. Grote boeren zoeken grond, terwijl veehouders de grond juist vast willen houden voor de mestafzet of juist zelf op zoek zijn naar land.

'In Noord-Holland zien we dat', zei George van der Velden van AgriTeam Makelaars op 10 januari. 'De ondernemers worden groter en willen meer land. De concurrentie neemt toe.'

3. Boer vast voor poging tot doodslag agenten

Een 43-jarige boer uit Hasselt is woensdag 25 juni aangehouden voor poging tot doodslag op politiemensen. De man negeerde met zijn trekker stoptekens van politieagenten, die aan de kant moesten springen om niet te worden aangereden.

4. Amerikaanse boer druk met warm houden vee

Amerikaanse veehouders deden er begin dit jaar alles aan om hun vee te warm te houden gedurende de koudegolf die Noord- en Centraal Amerika in haar greep hield. Op het melkveebedrijf van Bob Merrill in de Amerikaanse staat South-Dakota werden de koeien 6 januari dik in het stro gezet, bleek uit een reportage van nieuwszender Keloland.

5. Rabobank verwacht verdere daling melkprijs

De Rabobank denkt op 1 oktober dat de komende maanden de melkprijs voor de Nederlandse melkveehouders verder daalt. Afgelopen zomermaanden was het prijsniveau vergelijkbaar met de prijsvorming tijdens de zomer van 2013. Door afnemende vraag vanuit China en de boycot van Rusland zijn de zuivelprijzen in het derde kwartaal van 2014 gedaald.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer