Wisseling wacht Raad Zeeland

De ZLTO Raad Zeeland nam vorige week afscheid van twee bestuursleden. Rinus van ‘t Westeinde en Frank Kuijpers maken plaats voor Rinco de Koeijer en Hendrik-Jan ten Cate.

Zowel Kuijpers als Van ‘t Westeinde hebben hun bestuursperiode volgemaakt en zwaaien officieel op 1 januari 2015 af. Dat betekent dat ze twaalf jaar geleden aantraden als bestuurder in de ZLTO Raad Zeeland.
Akkerbouwer Kuijpers heeft al die tijd de portefeuille Ruimtelijke ontwikkeling onder zijn hoede gehad. ‘Ik heb me ingezet om de kansen voor agrarische ondernemers in de provincie Zeeland te vergroten met het Omgevingsplan. Daarnaast is de Programmatische Aanpak Stikstof natuurlijk een actueel onderwerp. Mede dankzij overleg en discussies met de verantwoordelijke gedeputeerde hebben we meer ontwikkelingsruimte weten te creëren.’
Ook was Kuijpers betrokken bij de komst van de logistieke landbouwroutes in Zeeland. ‘Dat er nu op bepaalde plekken speciale wegen voor landbouwverkeer zijn, is uniek in Nederland.’
Kuijpers blijft nog tot 20 maart afdelingsvoorzitter van ZLTO Hulst en stelt zich verkiesbaar voor de Provinciale Statenverkiezing voor het CDA.
Rinus van ‘t Westeinde was voor de oprichting van de ZLTO Raad Zeeland al actief bij de voorgangers van deze bestuursclub. Verbreding, later ook multifunctionele landbouw genoemd, en landschap waren zijn speerpunten als bestuurder van de raad.
‘Zo heb ik aan de wieg gestaan van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS)’, herinnert Van ‘t Westeinde zich nog goed. ‘Ook de schaalvergroting van de minicampings, van 15 naar 25 eenheden, heb ik mede gerealiseerd. En ik heb me ingezet om de streekproductensector verder te professionaliseren.’
De twee vertrekkende bestuurders worden opgevolgd door Rinco de Koeijer uit Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen) en Hendrik-Jan ten Cate uit Poortvliet (Tholen).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer