Voortvarende aanpak fraude overheidsgeld

Het kabinet heeft naar eigen zeggen afgelopen jaar grote vorderingen gemaakt bij de aanpak van fraude met overheidsgeld. Zo wordt alle nieuwe wet- en regelgeving getoetst op fraudebestendigheid.

Voortvarende+aanpak+fraude+overheidsgeld
© Ministerie van Veiligheid en Justitie

Dat blijkt uit de voortgangsbrief rijksbrede aanpak van fraude. Die is door minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie namens het kabinet naar de Tweede Kamer gestuurd.

Waar nodig wordt regelgeving aangepast om de risico’s op fraude weg te nemen of te verkleinen.

Betere samenwerking

Verder worden signalen over fraude sneller doorgegeven en opgevolgd en werken de verschillende overheidsdiensten beter samen om fraudeurs aan te pakken.

Uitgangspunt bij de rijksbrede aanpak is dat regelgeving fraudebestendig moet zijn en dat tegelijkertijd hard wordt opgetreden tegen fraudeurs.

Onrechtmatigheden

Om onrechtmatigheden vooraf te ondervangen, wordt sinds vorig jaar alle nieuwe wet- en regelgeving en substantiële wijzigingen in bekostigingssystemen op fraudebestendigheid getoetst.

Zo voeren bijvoorbeeld organisaties als de Nederlandse Zorgautoriteit, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Openbaar Ministerie en de zorgverzekeraars een gezamenlijke fraudetoets uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer