Showstal visitekaartje van bedrijf

De stal van Adrion en Lisette van Beek is het visitekaartje van De Rith Holsteins. Het feit dat de ondernemer ook via de fokkerij een boterham wil verdienen, speelt hierbij een rol. ‘We onderscheiden binnen de veestapel drie segmenten: show (40 procent), top genomics (10 procent) en overige, de ontvangsters van embryo’s. Doel is een veestapel te hebben die veel melk geeft, want daarvan moeten we het vooral hebben. Dat gaat prima samen met exterieur’, vindt Adrion van Beek.
Naast de stal vormen keuringen het visitekaartje van het melkveebedrijf. Zo werd een van zijn koeien De Rith Cinderella 36 dit jaar vaarzenkampioen in Rijsbergen en reservekampioen bij de vaarzen in Asten Heusden. Tijdens de laatste NRM was ze tweede in haar rubriek. Eenzelfde prestatie leverde Van Beek vorige week zaterdag met GoldChip-dochter De Rith Liz 1 tijdens de HHH-show in Zwolle.
‘Of een koe kampioen wordt, is een kwestie van geluk. Weinig kampioenskalveren op de jongveekeuring worden als koe kampioen’, zegt Van Beek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer