Oudste agrarisch familiebedrijf

Steven Vrielink en Annemarie Olsman-Vrielink uit het Gelderse Laren heffen het glas onder een kerstboom in de ligboxenstal op hun bedrijf. Ze hebben daarvoor een goede reden. Hun melkveebedrijf werd dit najaar uitgeroepen tot oudste agrarisch familiebedrijf van Nederland. En daar zijn ze best trots op. ‘Wij zijn de dertiende generatie die op deze plek boert’, zegt Steven Vrielink.
Dat was ook de reden voor zijn vrouw om het familiebedrijf aan te melden bij Hogeschool Windesheim. Met LTO Noord, NAJK, Rabobank en Flynth startte de hogeschool in april, onder de titel ‘Boer zoekt roots’, een zoektocht naar het oudste agrarisch familiebedrijf van Nederland. Een jury riep op basis van 133 aanmeldingen familie Vrielink-Olsman als winnaar uit.
Steven Vrielink en zijn partner Annemarie zijn zowel melkveehouder als rundveedierenarts. ‘Wij zien het familiebedrijf als een mooi geschenk van onze voorouders’, zegt Vrielink. In 1356 werd in niet-officiële documenten al gesproken over Erve Hiddink, zoals het bedrijf nog steeds heet. Een belangrijk jaartal in de familiegeschiedenis is 1827. Toen trouwde Egberdina Hiddink met Jan Vrielink en werd het bedrijf via de vrouwelijke lijn voortgezet.
Steven en Annemarie staan op de foto met de schimmel Nobleza en de achtjarige Hiddink Tulipe 198, een Classic-dochter van Hiddink Tulipe 15. Deze koe werd NRM-kampioene in 2000 en Europees Reservekampioene in 2000.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer