Geld voor aanpak overlast

Graspeel/Ulicoten - Provincie Noord-Brabant stelt in 2015 3 miljoen euro beschikbaar om veehouderijen aan te passen, te verhuizen of te beëindigen als ze veel overlast veroorzaken.

Het geld is bedoeld voor gebieden waar de situatie uit de hand is gelopen en burgers veel overlast ervaren. Deze probleemgebieden worden momenteel geïnventariseerd door gemeenten en de provincie. Met de subsidie kan een klein aantal situaties worden verbeterd.
Aan de verplaatsing van een bedrijf betaalt de provincie maximaal 7,5 ton mee, aan de beëindiging van een bedrijf maximaal 4 ton.
Onder meer in de buurtschap Graspeel bij Zeeland en in Ulicoten zijn vergevorderde plannen om veehouderijen te verplaatsen of te beëindigen.

Huijgevoort

Eerder werd met 2,6 miljoen euro van de gemeente en de provincie op vergelijkbare wijze een slepende ruzie tussen burgers en boeren in de buurtschap Huijgevoort in gemeente Oirschot beëindigd.
Een van de drie varkenshouders in de buurtschap kon met steun van de gemeente en de provincie zijn bedrijf verplaatsen. De anderen pasten hun bedrijf aan, onder meer met het plaatsen van luchtwassers, zodat de overlast van hun bedrijven beperkt blijft.
ZLTO trad in de ruzie tussen burgers en boeren op als bemiddelaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer