Wijnker+pakt+ook+middentitel+zwartbont
Nieuws
© nieuwe oogst

Wijnker pakt ook middentitel zwartbont

Na de vaarzentitel op de HHH-show in Zwolle, pakte Jacob Wijnker uit Avenhorn hier zaterdag ook de zwartbonttitel in de middengroep. Dit keer bracht hij hiervoor Damion Joy (V Damion) in de ring.

Damion Joy bleef daarbij Goldwyn-telg Prairie Hoeve Hendrika 39 van Alex Verwaijen uit Beilen voor. Giessen Charity 244 (V. Million) van Theo van Vliet uit Nieuwlande werd derde op tal.

De over veel uitstraling en kwaliteit beschikkende Hendrika bleef ook in de rubriek Charity voor. De 1C betekende een succes voor de familie Van der Ploeg uit Wergae met Bolleholster Anya 2 (V. Sanchez).

Damion Joy (V. Damion) won eveneens haar rubriek. Hier was haar secondante Shottle-dochter Bolleholster Melody van de Van der Ploeg. De 1C in deze rubriek was voor Watermolen Trijntje 511 (V. Damion) van De Groot uit Tienhoven.

Jongste dieren

In de middenrubriek met jongste dieren kwam New Moore Maria 317 (V. Bofran Lucky Star) van maatschap Withaar-Broekman-Prent uit Nijeveen op 1A. Een correcte koe met een goed uier en benen. Ze bleef hier de fraai beaderde Jansje 509 (V. Barend 779) van familie De Groot uit Everdingen voor.
Jansje was dank zij haar lengte en welving in de rib zaterdag een tikkeltje beter dan Goldwyn-telg Geertruida 35 van maatschap Hoogerbrugge uit Woubrugge.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer