Hogan: geen geld opslag varkensvlees

Denemarken wil de Europese Commissie verzoeken om een particuliere opslagregeling voor varkensvlees in te stellen. Deense varkenshouders komen door de huidige lage prijzen in financiële problemen.
Hogan laat weten dat zo’n opslagregeling erg duur is. ‘Het kan 100 miljoen euro kosten en dat geld heb ik niet.’ Hij voegt eraan toe dat de Denen de opslagregeling vooral willen omdat veel bedrijven diep in de schulden zitten doordat zij investeringen hebben gedaan.
Nederland heeft laten weten dit verzoek niet actief te steunen.
De Europese Commissie heeft eerdere verzoeken voor een particuliere opslagregeling afgewezen. Vlees dat via een particuliere opslagregeling uit de markt wordt genomen, komt weer op de markt in een periode waarin de prijzen traditioneel minder zijn, vindt de Commissie. Daarbij verwacht de Commissie dat de prijzen voorlopig stabiel blijven.
‘Nederland zal het Deense verzoek voor een particuliere opslagregeling niet actief steunen’, laat staatssecretaris Sharon Dijksma weten.
Mocht de Europese Commissie toch besluiten een particuliere opslagregeling toe te staan, dan zal Nederland dat steunen, zegt Dijksma. ‘De prijzen zijn laag en Nederlandse bedrijven zullen er naar verwachting bij openstelling van deze regeling gebruik van maken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer