Toestemming verlaagde kiemkracht vezelvlas

Frankrijk heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om 2.500 ton zaaizaad van vezelvlas met een verlaagde kiemkracht in het verkeer te brengen voor de inzaai van 2015.

Toestemming+verlaagde+kiemkracht+vezelvlas
© Nieuwe Oogst

In eerste instantie vroeg Frankrijk 4.500 ton, maar Nederland heeft 2.000 ton zaaizaad geboden dat aan de minimum norm van de Europese Unie voor kiemkracht (92 procent) voldoet.

Toestemming

Bedrijven uit andere landen kunnen op basis van deze Franse toestemming ook leveren met een verlaagde kiemkracht (minimaal 85 procent).

Voorwaarde is dat toestemming is verkregen van de Franse autoriteiten. Die moeten bewaken dat de hoeveelheid zaaizaad met verlaagde kiemkracht niet het maximum van 2.500 ton overschrijdt.

NAK

Certificering van zaaizaad vezelvlas met verlaagde kiemkracht kan bij de NAK worden aangevraagd als een bewijs/bevestiging van toestemming van Frankrijk kan worden overlegd.

Dus certificaten worden pas afgegeven na toestemming. Op het certificaat wordt ’voldoet niet aan kiemkrachtsnorm’ en het percentage kiemkracht vermeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer