Agrifirm: aflandpool uien 5,20 euro

De uien in de aflandpool van Agrifirm Plant hebben dit jaar 5,20 euro per 100 kilo opgebracht, de coöperatie noemt het een aansprekende prijs voor dit seizoen.

Agrifirm%3A+aflandpool+uien+5%2C20+euro
© Nieuwe Oogst

De verkoop van de uienpartijen startte medio augustus. De laatste uien zijn verkocht in de eerste week van oktober. Deelnemers aan de af-\landpool maken volgens Agrifirm Plant dit jaar optimaal gebruik van de afzet over een langere periode.

De prijzen op de spotmarkt opereerden duidelijk op een lager niveau dan vorig jaar. Tegen het einde van het oogstseizoen was de stemming beduidend beter dan aan het begin van het oogstseizoen. Dat zorgde voor stijgende dagprijzen.

Richting 7 euro

In het begin lagen de prijzen rond 3 euro per 100 kilo. Gesteund door een goede vraag is de prijs in het seizoen richting 7 euro gestegen.

Door de goede groeiomstandigheden dit jaar was de af-landperiode relatief kort, aldus Agrifirm Plant. De uien zijn met weinig tarra geoogst en de oogst is overwegend voorspoedig verlopen. De kwaliteit was dit jaar goed op orde en afkeuringen zijn niet voorgekomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer