Nog geen internet via ether

Zeeuws-Vlaanderen - Het idee was leuk: internetsnelheden van gemiddeld 60 MB per seconde in het buitengebied van het Zeeuws-Vlaamse Hoek. Maar bomen zitten het snelle internet in de weg.

Energieconcern Delta is in juli gestart met de proef voor internet via de ether. ‘De techniek van ons kabelinternetplatform Docsis werkte goed. Er zijn hoge internetsnelheden behaald’, zegt Sarina Minderhoud, woordvoerder van Delta.
Om een stabiele internetverbinding via de ether tot stand te brengen moet er een goede zichtverbinding zijn, vertelt ze. ‘Maar de bomen in de polder gooien roet in het eten en barricaderen de zichtverbinding. De proef hebben we onlangs gestaakt, vooral omdat we alle technische gegevens compleet hebben.’
Voor de proef is in Hoek een zender geplaatst op 65 meter hoogte. Een handjevol ZLTO-leden heeft de afgelopen maanden meegedaan aan de proef. Ze hebben een ontvangst-station gekregen dat nog het meeste lijkt op een schotel.
De afstand die op deze manier zonder kabels overbrugd kan worden, is 12 kilometer. ‘Mits de zichtverbinding goed is en geen bomen of andere obstakels de zender belemmeren’, zegt Minderhoud.
Delta evalueert nu de proef. Ze denkt al voorzichtig aan alternatieven. ‘De kans is zeker aanwezig dat we op andere manieren het buitengebied proberen te ontsluiten. Wellicht is 4G een optie in de toekomst.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer