Zoektocht+naar+oudste+agrarisch+familiebedrijf
© Vaarhorst

Zoektocht naar oudste agrarisch familiebedrijf

Hogeschool Windesheim in Zwolle, LTO Noord, NAJK en Rabobank zijn op zoek naar het oudste agrarische familiebedrijf in Nederland.

Boeren en tuinders waarvan het bedrijf al vele generaties in de familie is, worden opgeroepen zich aan te melden voor 1 juni 2014 via www.windesheim.nl/boerzoektroots.

De zoektocht gaat naar bedrijven die het is gelukt om vanuit het verleden naar het heden toe een bedrijf te realiseren waar de ondernemers trots op zijn. Waar ze als gezinsleden met elkaar samenwerken, lief en leed delen en samen beslissingen nemen, iedere dag weer.

Moderne bedrijven

Hanneke Meester is vanuit LTO Noord betrokken bij de zoektocht. ‘Daarmee willen we de aandacht vestigen op moderne boeren- en tuindersbedrijven die vanuit de traditie toekomstgericht ondernemen’, zegt Meester. Aanleiding is het ‘International Year of Family Farming’.

Aan het eind van het jaar willen Windesheim, LTO Noord, NAJK en Rabobank de tien oudste boeren- en tuindersfamilies, afkomstig uit het hele land en uit verschillende sectoren, bekend maken. Van deze families worden persoonlijke portretten gemaakt.

Deze informatie wordt gebruikt voor onderzoek naar gezinsbedrijven in de land- en tuinbouw van Windesheim in samenwerking met het LEI. Het onderzoek richt zich op de positie en de inzet van de gezinsleden en wat daarin is veranderd in de afgelopen dertig jaar.

Aanmelden

‘Oude’ familiebedrijven in land- en tuinbouw uit heel Nederland, van Groningen tot Zeeland, worden opgeroepen zich aan te melden bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Aanmelden kan tot 1 juni 2014.

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zondag
  4° / -1°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer