Vrijstelling groene middelen Pepinomozaïek

Het ministerie van Economische Zaken verleent vrijstelling voor groene middelen tegen Pepinomozaïekvirus, meldt LTO Glaskracht Nederland. Het gaat om PMV®-01 en V10 in de onbelichte productieteelt van tomaat.

Vrijstelling+groene+middelen+Pepinomoza%C3%AFek
© LTO Glaskracht Nederland

De toepassing van dergelijke ‘groene middelen’ past in het gewenste beleid van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ), geeft LTO Glaskracht Nederland aan.

'Dijksma wil vergroening van gewasbeschermingsmiddelen met minder risico’s voor mens, dier en milieu. Door deze vrijstellingen zijn tomatentelers in staat de schade, veroorzaakt door PepMV, te beheersen.'

Tomaten

Dat is volgens LTO van groot belang voor een duurzame teelt en afzet van Nederlandse tomaten. De vrijstellingen zijn aangevraagd voor twee middelen PMV®-01 en V10 ter dekking van alle teeltsituaties en voorkomende stammen van PepMV.

De vrijstelling is slechts van toepassing indien de gebruiksvoorschriften in de bijlage van dit besluit worden nageleefd. De vrijstelling geldt een dag na publicatie in de Staatscourant tot 120 dagen na dagtekening.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer