Nog geen duidelijkheid voor tuinders

Het nieuwe ontwerp-inpassingsplan voor de herstructurering van de tuinbouw in de Bommelerwaard geeft nog onvoldoende duidelijkheid aan de tuinders.

Dat zegt adviseur Paul Hospers namens het Tuinbouwplatform Bommelerwaard.

Deze week stelden Gedeputeerde Staten van Gelderland een nieuw ontwerp-inpassingsplan vast. Dit moet weer perspectief bieden aan de tuinbouwsector en tegelijkertijd de verkeersafwikkeling en landschappelijke kwaliteit in de Bommelerwaard verbeteren.

Wens van tuinders

Volgens Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk komt het nieuwe inpassingsplan tegemoet aan de wens van tuinders en inwoners om meer zekerheden in te bouwen voor gezonde toekomstbestendige tuinbouwbedrijven met een goede landschappelijke inpassing in een leefbare Bommelerwaard.

Maar de tuinders zien de zekerheden die Van Dijk schetst nog niet. ‘Wij hebben altijd gepleit voor bestemmen bij recht, maar dat bleek niet haalbaar', zegt Hospers. ‘Waar we nu naar toe willen zijn negen gebiedsgerichte wijzigingsplannen die volledig zijn ingekleurd. Dan is er per gebied duidelijkheid en komt de bestemming voor het oprichten van kassen weer terug.'

Het schrikbeeld van de tuinders is dat straks plan voor plan moet worden bekeken of er gebouwd mag worden. Dat betekent lange procedures en veel kosten.

Zienswijze

Het ontwerp-inpassingsplan ligt tot 31 december 2014 ter inzage. Het Tuinbouwplatform Bommelerwaard zal een zienswijze indienen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer