Huivesting Reimerswaal

Reimerswaal - VVD-wethouder Izak Vogelaar overweegt het aangekondigde strengere beleid voor het huisvesten van arbeidsmigranten op het platteland in gemeente Reimerswaal te versoepelen.

Vogelaar wilde onder meer in de winterperiode, van 1 november tot 1 maart, alle (sta)caravans en mobiele units verplicht op laten stallen. Maar SGP, Leefbaar Reimerswaal en CDA zien dat niet zitten. De wethouder wil nu de mogelijkheden bekijken om bijvoorbeeld een uitsterfbeleid te hanteren voor ondernemers die de huisvesting goed hebben geregeld, maar niet geheel aan de normen voldoen.
Tijdens controles bleek volgens het college van burgemeester en wethouders dat ‘de huisvesting in stacaravans van een minimaal niveau is, vaak van een derdehands kwaliteit. Ook worden ze buiten het seizoen niet opgeruimd, worden ze soms nog bewoond en zijn ze soms niet of amper meer verplaatsbaar vanwege de abominabele kwaliteit’, staat in een notitie van het college.
Het stallen van de huisvesting bezorgt veel fruittelers kopzorgen. ‘Het is bijna niet te doen om alle leidingen en rioolaansluitingen in de winter los te koppelen en ze in het voorjaar weer aan te sluiten’, reageerde Rinus van ‘t Westeinde van ZLTO-vakgroep Fruitteelt eerder in Nieuwe Oogst. Volgens Van ‘t Westeinde kan door het verslepen mogelijk schade ontstaan. Een betere oplossing volgens hem is het inpassen van de caravans in het landschap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer