PIT over datamanagement en antibiotica

De komende maand zijn er twee sessies van de Pig Innovation Tour (PIT). Datamanagement staat op 20 november centraal en op 2 december antibiotica.

PIT+over+datamanagement+en+antibiotica
© PIT

Mark van Dijk verzamelt op zijn bedrijf heel veel data. Waar liggen welke dieren, welke zijn behandeld, hoe zwaar zijn ze, wanneer zijn ze geïnsemineerd, welke voeders hebben ze gehad? Met deze data in de hand kan Van Dijk beter sturen.

Hij vertelt op 20 november in een themasessie hoe hij data verzamelt en wat hij ermee doet. Verder gaat Gertjan Ruis van De Heus Voeders in op data rondom voeding op zeugenbedrijven.

Nico Wertenbroek van Boehringer Ingelheim geeft daarnaast zijn visie op het verzamelen en gebruiken van data in relatie tot het gezondheidsmanagement op vleesvarkensbedrijven.

Mooie resultaten

Gerald Deetman en zijn team maken bewuste keuzes wat betreft antibiotica. Dat resulteert op zijn bedrijf in vrijwel geen gebruik ervan, zeer weinig vaccinaties, minder ingrepen en mooie resultaten.

Op dinsdag 2 december tijdens een sessie van de Pigs Innovation Tour vertelt Deetman welke keuzes hij heeft gemaakt.

Sturen met voeding

Gerard van Eijden (Suvita Varkensartsen) geeft zijn visie op welke mogelijkheden een varkenshouder heeft om zijn dieren gezond te houden. Rob van de Veerdonk (Agrifirm) legt uit hoe je bewust kunt sturen met voeding.

Naast een bedrijfsbehandelplan van de dierenarts is er nu ook een voerprotocol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer