Dijksma: geen regeling knelgeval boycot

Telers die door de Russische boycot flink in de financiële problemen komen, moeten niet rekenen op extra hulp van overheid of de Europese Commissie. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) vandaag in de Tweede Kamer.

Verschillende Kamerleden bezochten afgelopen weken boeren, tuinders en fruittelers die geraakt zijn door de Russische boycot.

Tijdens een debat met de staatssecretaris lieten de Kamerleden weten zich zorgen te maken over telers die door de boycot flink in de financiële problemen zijn gekomen en zelfs failliet dreigen te gaan.

SGP-Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf wilde van Dijksma weten of zij een oplossing wil zoeken voor de bedrijven die in knel zijn gekomen.

Niet rendabel

Dijksma voelt daar niets voor. 'Er zijn bestaande regelingen waar boeren en tuinders gebruik van hebben kunnen maken. Om een extra regeling te treffen zie ik niet zitten.'

Daarvoor moet de wet worden aangepast, gaf ze aan. 'Het is maar de vraag of dit de bedrijven die in de knel zitten, wel zal helpen.'

Volgens de bewindsvrouw is het noodfonds van de Europese Commissie niet bedoeld om 'iets wat niet rendabel is, rendabel te maken'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer