Dijksma%3A+alle+kalveren+nuttige+bestemming
Nieuws
© Marcel Bekken

Dijksma: alle kalveren nuttige bestemming

Alle nuchter kalveren moeten een nuttige bestemming krijgen. Ook als het gewicht niet voldoet aan de eisen die kalverhouders stellen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

De kalversector wil per 1 januari 2015 alleen nog maar kalveren hebben van minimaal 36 kilo. Deze eis wordt ingevoerd in de sectorale kwaliteitssysteem. De kalversector stelt dergelijke eisen omdat kalverbedrijven gezonde kalveren willen ontvangen om daarmee het gebruik van antibiotica terug te dringen.

Dijksma vindt het maatschappelijk onverantwoord om te lichte kalveren geen nuttige bestemming te geven. 'Ik ben hierover in overleg met de kalversector. Daarbij is ook de melkveehouderijsector betrokken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer