Nieuwe Grimme Varitron 470 erg wendbaar

Grimme heeft de 4-rijige zelfrijdende aardappelrooier Varitron 470 voor het seizoen 2015 ingrijpend veranderd. De wendbare en overzichtelijke aardappelrooier heeft nu een rijdend lossende bunker van 7 ton.

Enige jaren geleden heeft Grimme de Varitron 470 geïntroduceerd met rups- of wielaandrijving. De wielaangedreven rooier is nu vernieuwd. De machine heeft een 435 pk sterke 6-cilinder motor met een inhoud van 11 liter.
De officiële presentatie aan het grote publiek is op Grimme Technica van 11 tot en met 14 november in de fabriek Damme. Donderdag kon de praktijk de rooier aan het werk zien bij loonbedrijf H.S. Agri in Zuidlaarderveen op een perceel bij Hoogezand.
Bijzonder is de stuuruitslag van de voorwielen van 65 graden. In combinatie met de 19 graden stuuruitslag van de achterwielen maakt dat de Varitron 470 ‘tot de meest wendbare in zijn klasse’, aldus Grimme.
Om de bodem te sparen is rechtsachter standaard een 1050/50 R32 band gemonteerd. Het gewicht van de machine is met 10 procent gereduceerd. Daarnaast is de gewichtsverdeling verbeterd.
De rijdend lossende bunker is met een teruglopende, uit één stuk vervaardigde bunkerband uitgerust. Met deze band is de bunker te allen tijde volledig te vullen tot 7 ton. De lostijd bedraagt minder dan één minuut.
De bestuurder heeft dankzij de ver naar achteren gemonteerde cabine een goed zicht over de complete opname. De eerste zeefband en de reinigingsunits werken over de gehele breedte van 2,80 meter. Dit betekent meer reinigingsoppervlakte.
Door de aanpassingen en veranderingen kon Grimme de ‘vanaf’ prijs verlagen naar 376.590 euro. De rooier komt in aanmerking voor het Mia/Vamil-programma.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer