FAO%2Dcongres+over+jaar+van+familiebedrijf
Nieuws
© FAO

FAO-congres over jaar van familiebedrijf

Wereldvoedselorganisatie FAO in Rome houdt komende week een tweedaagse conferentie over het agrarische familiebedrijf. Daar wordt teruggekeken, maar vooral ook vooruitgekeken.

Regeringsvertegenwoordigers, boerenorganisaties, wetenschappers en maatschappelijke organisaties maken van maandag en dinsdag de balans op van alle activiteiten die dit jaar plaatsvonden in het kader van het Jaar van het Familiebedrijf. Het thema heeft overal veel aandacht gekregen.

Agenda

Het is de bedoeling dat er ook lijnen worden uitgezet voor een wereldwijde agenda ter ondersteuning van familiebedrijven. Volgens de FAO is nu al duidelijk dat het themajaar veel in beweging heeft gezet, maar dat mag na 31 december niet afgelopen zijn.

De FAO benadrukt dat voortdurende aandacht nodig is voor de mogelijkheden die agrarische familiebedrijven hebben om te zorgen voor voldoende voedsel, om de armoede te bestrijden en om te zorgen voor natuur en landschap.

Sprekers

Een van de sprekers op het congres is Evelyn Nguleka, voorzitter van de wereldwijde koepel van boerenorganisaties World Farmers Organisation. Uit Nederland leveren Wagenings hoogleraar Jan Douwe van der Ploeg en Janneke Bruil van het kenniscentrum voor duurzame landbouw ILEIA een bijdrage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer