Eerste+deelnemersaudits+SecureFeed+van+start
Nieuws
© jos thelosen

Eerste deelnemersaudits SecureFeed van start

SecureFeed is begonnen met de eerste audits bij aspirant-deelnemers. Sinds de openstelling van de aanmeldingsprocedure, begin oktober, schreven zich al ruim twintig bedrijven in voor deelname.

Alle bedrijven die diervoeders en voedermiddelen verhandelen, produceren en leveren aan de veehouder kunnen zich aanmelden. De nieuwe onpartijdige SecureFeed will de veiligheid van diervoeders borgen.

SecureFeed wees LRQA aan als de certificerende instantie (CI) voor de controle van de documenten. Dit vormt de eerste fase van de procedure voor acceptatie van deelnemers. De aspirant-deelnemer dient bij aanmelding een aantal documenten te overleggen.

Acceptatieprocedure

De organisatie publiceert januari 2015 de eerste lijst met aspirant-deelnemers, die de eerste controle hebben doorstaan. De tweede fase van de acceptatieprocedure is een audit op het bedrijf.

Als een bedrijf ook de tweede fase met goed gevolg heeft doorlopen, accepteert SecureFeed het als deelnemer. De lijst met deelnemers is openbaar.

Borging

SecureFeed heeft als doel de borging van de veiligheid van diervoeders en grondstoffen verder te verbeteren. Dat moet risico’s reduceren, incidenten voorkomen en bijdragen aan het vertrouwen in voedsel uit dierlijke productieketens op het gebied van vlees, zuivel en eieren.

SecureFeed ontwikkelt en beheert een programma voor collectieve monitoring en risicobeoordeling van zowel leveranciers als producten (diervoedergrondstoffen).

Bestaande borgingsprogramma’s – zoals Trustfeed (mengvoer) en het CBV-programma van Hisfa (fourage) – worden hierin geïntegreerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 11°
  70 %
Meer weer