Vijftig tinten grijs

Als deze column in Nieuwe Oogst verschijnt, weet ik waar Abraham de mosterd haalt. Deze week heb ik de leeftijd van 50 jaar gehaald.
Tja, als je de vrij recente foto onder deze column ziet, zou je het niet zeggen, toch? Het voelt ook absoluut niet zo.
Die leesbril niet meegerekend, want mijn armen werden afgelopen jaar wel wat te kort en als het schemerig is, kan ik de krant helemaal niet meer lezen zonder hulpmiddelen.
Gelukkig heb je een poosje om eraan te wennen. En ervaringsdeskundigen vertelden mij dat het wel meevalt om 50 jaar te worden.
Maar het is toch wel wat, 50 jaar oud. Het voelt als een hele mijlpaal. Zeker als je bekijkt hoeveel reacties dit alleen al van iedereen oplevert.
Dit alles was een reden om een feestje te geven. We hebben afgelopen zomer bedacht dat het leuk zou zijn als iedereen verkleed zou komen. En bij 50 jaar denk je aan grijs.
Het was mijn vrouw die het thema ‘Vijftig tinten grijs’ bedacht. Een uitnodigend thema waar eenieder zijn eigen fantasie bij heeft. Zelf heb ik het boek niet gelezen, maar er wel veel over gehoord. Ik ben dan ook benieuwd met wat voor creatie iedereen komt.
Om niet te dubbelzinnig te worden, hebben we op de uitnodiging ‘dresscode grijs’ geschreven.
De schuur is daarom voor dit weekend omgebouwd tot feestzaal.
Waar ‘s morgens nog aardappelen werden gesorteerd, hebben we later de kisten gebruikt als scheidingswand. Een bar is aangesloten en de heleboel is versierd in rode en vooral grijze tinten.
De buurman en buurvrouw die in een band spelen komen de feestvreugde vergroten.
Zelf hebben we onder andere voor aardbeien met slagroom gezorgd.
Als cadeau heb ik een bijdrage gevraagd voor KWF Kankerbestrijding. Want als je ouder wordt, besef je des te meer dat gezondheid niet vanzelfsprekend is.
Ook in mijn omgeving zijn er mensen die strijden tegen deze ziekte. Mijn vader is niet ouder geworden dan 42. Hij stierf veel te jong als gevolg van maagkanker. Hij zou afgelopen week anders 82 jaar zijn geworden.
Dit zijn goede redenen om te beseffen dat je moet genieten van het leven.
Hard werken vind ik niet erg, zeker als je van je hobby je werk hebt gemaakt. Maar tijd vrijmaken voor andere dingen wordt steeds belangrijker, want je beseft dat er meer is dan alleen werk.
Daarom is een feestje op zijn tijd niet verkeerd. En daarna: op naar de 100.

Carel Bouma

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer