Samenwerken+met+collega+veehouder
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Samenwerken met collega veehouder

Melkveehouders moeten kansen benutten als die voorbij komen, volgens Jan Ruesink van accountantskantoor Flynth. Zo ziet hij mogelijkheden voor samenwerking met collega’s.

Ruesink noemde tijdens het symposium Ondernemen in 3D van LNAgro in het Achterhoekse Heelweg een aantal voorbeelden van samenwerking met collega’s: gewas/mestovereenkomst, samen gebruiken van machines en werktuigen, één melker voor twee melkveehouders, het laten voeren van het vee en gezamenlijke inkoop van materialen en producten.

Studieclubs kunnen een goed hulpmiddel zijn voor melkveehouders om elkaar op ideeën te brengen.

De adviseur noemt als voorbeeld een veehouder die de verzorging van jongvee gaat uitbesteden. Het gaat om 55 stuks jongvee, die voor 2 euro per dag elders worden opgefokt.

De melkveehouder benut zijn stalruimte voor het melken van meer koeien. Uiteindelijk zou de melkveehouder aan het melken van meer koeien bijna 15.000 euro overhouden.

Afhankelijkheid

Advies van Ruesink alvorens de samenwerkingsstap te nemen: ‘Maak de afweging van de risico’s - de afhankelijkheid - en bekijk de voor- en nadelen en de financiële gevolgen. Als deze lichte vorm van samenwerking een aantal jaren goed loopt, kan het een opmaat zijn voor een zwaardere vorm van samenwerking of zelfs een bedrijfsovername.’

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer