Busdrempels verbeteren verkeer Tiendweg

Met zeven busdrempels op de Tiendweg in de Krimpenerwaard is waarschijnlijk het verkeersprobleem op de doorgaande weg opgelost. Fietsers en landbouwverkeer kunnen ongehinderd doorrijden, terwijl auto's moeten afremmen.

Busdrempels+verbeteren+verkeer+Tiendweg
© Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Daarnaast richt gemeente Nederlek de bestaande kruisingen en de komgrenzen anders in, meldt hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

De oplossing kwam naar voren tijdens sessies en bijeenkomsten met de omwonenden, gemeente Nederlek en het hoogheemraadschap.

Spits

Op de Tiendweg West tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek rijden voornamelijk in de spits te veel auto's en fietsers tegelijkertijd op deze smalle weg. Daarnaast wordt er vaak hard gereden.

Hierdoor wordt de weg door vooral fietsers als onveilig ervaren. Samen met de omwonenden, gemeente en hulpdiensten is het hoogheemraadschap van Schieland op zoek gegaan naar oplossingen daarvoor.

Beweegbare paal

Een tweede oplossing is een afsluiting met een beweegbare paal. Vanuit de groep meedenkers is geopperd eerst de drempels aan te leggen, te kijken of dat ook het gebruik van de weg ontmoedigt en dan eventueel nog een paal te installeren. Zo gaat het ook gebeuren.

In het najaar worden de drempels aangelegd waarna een bewustwordingscampagne voor automobilisten en een verlichtingsactie wordt gehouden. Daarna vinden opnieuw metingen plaats om veranderingen in weggebruik te onderzoeken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer