Twee sterren voor varkensvlees IKEA

Het varkensvlees dat wordt geserveerd in Nederlandse IKEA-restaurants voldoet voor het einde van dit jaar minimaal aan het twee sterren Beter Leven kenmerk. Dat geldt ook voor rundvlees uit Nederland.

Twee+sterren+voor+varkensvlees+IKEA
© IKEA

Wereldwijd verkoopt IKEA jaarlijks aan 261 miljoen klanten voedingsproducten in haar restaurants en de Swedish Food Markets.

De beschikbaarheid van grondstoffen en bestanddelen die voldoen aan de strenge eisen van IKEA ten aanzien van dierenwelzijn, varieert van land tot land, geeft de multinational aan.

Minimumeisen

IKEA kiest daarom voor een gefaseerde invoering van bepaalde minimumeisen per productgroep, vertelt Joost Bakkers, manager IKEA Food Nederland.

'Op internationaal niveau verwachten we bijvoorbeeld per augustus 2016 minimumeisen voor varkensvlees te kunnen laten gelden die vergelijkbaar zijn met het Nederlandse twee sterren Beter Leven kenmerk.'

Dierenbescherming

IKEA vindt het belangrijk dat Nederlandse klanten een bewuste voedselkeuze kunnen maken, onder meer op basis van de sterrenclassificering die door de Dierenbescherming in het leven is geroepen.

'We willen dat de klanten en medewerkers van IKEA kunnen genieten van een smakelijke, gezonde en betaalbare maaltijd die is samengesteld met oog voor dierenwelzijn', stelt Bakkers.

Nieuwe eisen

De nieuwe eisen zullen gelden voor de in Nederland ingekochte producten ten behoeve van zowel de klantenrestaurants als personeelsrestaurants in alle Nederlandse IKEA-winkels.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer