Nederland showt assortiment en teeltkennis

Steeds prominenter zet het Nederlandse bedrijfsleven teeltkennis op de kaart tijdens de open dagen van de zaadfirma’s voor de vollegrondsgroenten. Met Seed meets Technology maken de bedrijven in Seed Valley de verbinding tussen zaden en kennisexport nog duidelijker.

Seed meets Technology is een evenement waar het draait om innovatie in zaad- en coatingtechnologie, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming, teeltsystemen en rassenkeuze. Zwaagdijk is het kloppend hart van het evenement van 23 tot en met 26 september. Sommige zaadfirma’s verplaatsen hun rassenpresentaties naar deze locatie, andere bedrijven doen mee of combineren het bezoek van hun gasten met een rondgang of bijeenkomst in Zwaagdijk.
Bejo en De Groot en Slot gebruiken hun jaarlijkse septemberpresentatie al langer om samen met andere bedrijven producten en diensten rondom zaad en teelt te presenteren. Voor de buitenlandse gasten is er zo een dynamische beurs, soms met een presentatie, rondleiding of symposium. Voor de Nederlandse telers is het een gelegenheid om met mechanisatiebedrijven en toeleveranciers te praten.
In Seed meets Technology ontmoeten zaadbedrijven die individueel niet een hele beurs willen organiseren voldoende andere bedrijven om dat extraatje wel te bieden. Ook kleinere, specialistischer zaadbedrijven als de aardbeienspecialist ABZ Seeds, een plantenkweker, een specialist in zaadcoatings of een bedrijf dat in bewaringstechniek gespecialiseerd is, kunnen zo meedoen.
De eerste reden van veel (buitenlands) bezoek blijven de rassenpresentaties. Het meeste is te zien in Noord-Holland, een enkel adres wijkt daarvan af, zoals de presentatie van Vitalis in Voorst, midden in de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer