Brussel+wil+getroffen+boer+en+tuinder+helpen
Nieuws
©

Brussel wil getroffen boer en tuinder helpen

Europese vertegenwoordigers maken plannen om de door de Russische boycot getroffen boeren en tuinders tegemoet te komen.

Europese landbouwcommissaris Dacian Ciolos werkt aan voorstellen die de financiële pijn moet verlichten van boeren en tuinders die het zwaarst getroffen zijn door de boycot. Het Europees Parlement wil ook meer geld voor getroffen boeren.

Ook veel Europese lidstaten steunen dit voorstel, bleek afgelopen vrijdag tijdens een extra vergadering in Brussel over de gevolgen van de boycot.

Klappen inventariseren

Elk lidstaat moet inventariseren waar de grootste klappen vallen. Ciolos wil voor hij zijn plannen verder uitwerkt, eerst deze informatie afwachten.

Ciolos en veel Europese landbouwministers stelden dat de financiële hulp niet te koste mag gaan van het landbouwbudget.

Een aantal meer liberale landen als Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland zijn echter geen voorstander van het betrekken van fondsen van buiten het landbouwbudget.

Vetcorrectie

Nederland pleitte, samen met Duitsland, Finland en Oostenrijk, voor het aanpassen van de vetcorrectie. In het Europarlement pleitte VVD-Europarlementariër Jan Huitema daar vorige week al voor.

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer