Opslagvergoeding+voor+poeder+en+boter
Nieuws
© Rusland FrieslandCampina

Opslagvergoeding voor poeder en boter

De EU-regelingen voor private opslag van mager melkpoeder en boter zijn vastgesteld. In de concept opslagregeling voor kaas is de maximale opslag bepaald op 155.000 ton.

De Europese Commissie komt met een particuliere opslagregeling (po) voor boter en voor mager melkpoeder. De opslagvergoeding voor mager melkpoeder is 8,86 euro per ton voor vaste kosten en 0,16 euro per ton per opgeslagen contractdag.

Voor boter is die: 18,93 euro per ton voor vaste kosten en 0,28 euro per ton per opgeslagen contractdag.

Opslag kaas

De Europese Commissie komt ook met een particuliere opslagregeling voor kaas. De EC wil voor maximaal 155.000 ton kaas opslag steun geven, zo blijkt uit het voorstel.

In aanmerking voor steun komen alle kazen, behalve ‘verse kazen’. De opslagvergoeding is voor alle kazen gelijk: 15,57 euro per ton voor vaste kosten en 0,27 euro per ton per opgeslagen contractdag.

Direct verkoopbaar

De Europese Commissie stelt dat het moet gaan om kazen die van uitstekende handelskwaliteit zijn die direct verkoopbaar zijn. Het is niet de intentie om een vergoeding te geven voor kazen die voor rijping al zouden worden opgeslagen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer