'Duurzame oplossingen agrosector nodig'

FNV Bondgenoten wil een gesprek met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken om tot duurzame oplossingen te komen voor de agrarische sector.

%27Duurzame+oplossingen+agrosector+nodig%27
© FNV Bondgenoten

Volgens de vakbond is er meer nodig dan subsidies en tijdelijke crisismaatregelen om de land- en tuinbouwsector weer gezond te krijgen.

'Deze sector kan feitelijk al jaren niet meer zijn eigen broek ophouden en doet steeds vaker een beroep op de overheid en de Europese Unie', zegt Marcella Bense, bestuurder sector Agrarisch Groen bij FNV Bondgenoten.

'Wij willen met de staatssecretaris in gesprek om te komen tot duurzame oplossingen, zodat de sector zelfstandig tegenslagen kan opvangen.'

Cao-onderhandelingen

Volgens FNV Bondgenoten gaan cao-onderhandelingen in de agrarische sector vooral over het verder versoberen van de arbeidsvoorwaarden.

'Sommige agrarische bedrijven staan dusdanig onder druk dat ze het maatschappelijk toelaatbare opzoeken en de cao proberen te ontduiken', stelt Bense.

Uitzendkrachten

'We moeten gezamenlijk voorkomen dat de sector volledig draait op uitzendkrachten die dankzij allerlei (schijn)constructies onder het minimumloon worden betaald', stelt de vakbondsbestuurder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer