Uien week eerder naar Senegal

Nederlandse uien kunnen vanaf deze week weer naar Senegal worden geëxporteerd. Dit meldde AGF.nl deze week op zijn website op basis van informatie van handelsbedrijf Dacomex in Sint-Maartensdijk.

Oorspronkelijk zou de Senegalese grens tot 31 augustus dicht blijven. De autoriteiten in het Afrikaanse land hebben echter deze week besloten in overleg met exporteurs om de Nederlandse uien eerder toe te laten. De eerste schepen lagen al in de haven van Dakar en konden direct gelost worden.
Senegal is de laatste tien jaar uitgegroeid tot het belangrijkste exportland voor Nederlandse uien. Vorig jaar is naar schatting 260.000 ton aan het land verkocht. Dat is ongeveer een kwart van de totale Nederlandse productie.
De export duurt meestal tot eind januari. Dan gaan de grenzen vaak weer dicht omdat de overheid in Senegal lokaal product daarmee voorrang wil geven.
Dat Senegal eerder behoefte heeft aan Nederlandse uien is zonder meer een goed teken. Het had deze week overigens nog geen effect op de uiennoteringen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer