Cao-gesprekken gaan door

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de open teelten hebben nog niet tot een akkoord geleid. Maar de gesprekken zijn, anders dan sommige media melden, niet stilgelegd.

De partijen die zijn betrokken bij de onderhandelingen werken onder meer aan een sluitende definitie voor het begrip piekarbeid. Dat is nodig voor duidelijkheid bij de inning van pensioenpremies.
In de pensioenregeling voor het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) moet helder zijn voor wie pensioen wordt opgebouwd en voor wie niet. Dat vereist een juridisch waterdichte definitie van het begrip piekarbeid, de voortzetting van de regeling voor seizoenarbeid. Die biedt vrijstelling van premie-afdracht voor werknemers die niet langer dan acht weken op een bedrijf werken.
Een omschrijving waar vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers het eerder over eens werden, blijkt toch niet aan de vereisten te voldoen. Volgens een woordvoerder van LTO gaat het om een heel lastige kwestie, maar is er wel uitzicht op een deugdelijk eindresultaat.
De onderhandelingen over een cao voor de open teelten begonnen afgelopen voorjaar. Inmiddels is de vorige cao verlopen, sinds 1 juli.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer