Aardappelen hoofdoogst rijpen vroeg af

Het vroege voorjaar en het voorspoedig verlopen groeiseizoen zorgen ervoor dat de hoofdoogst van aardappelen in Nederland sneller op gang kan komen dan normaal.

Aardappelen+hoofdoogst+rijpen+vroeg+af
© Nieuwe Oogst

Het wisselvallige weer van de laatste weken zal in enkele teeltregio's de oogst nog vertragen. De neerslag heeft er volgens Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) wel voor gezorgd dat vroegrijpe gewassen nog een groeispurt hebben ondergaan.

Met name aardappelen van het ras Innovator rijpen dit seizoen opmerkelijk vroeg af. De verwachting is dat de opbrengsten van Innovator door het stilvallen van de groei beneden het meerjarige gemiddelde blijven.

Groeispurt

Bij Fontane en Bintje blijkt uit de meest actuele proefrooiingen dat de opbrengsten wel boven gemiddeld zijn, meldt BAI. Met name bij deze rassen is sprake van een groeispurt in de tweede helft van augustus.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer