Project voor prijszekerheid

Een project om boeren en tuinders te wapenen tegen onverwachte prijsschommelingen gaat in september van start. Het begint in Limburg, daarna volgt een uitrol over heel Nederland.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat een deel van de ondernemers belangstelling heeft voor mogelijkheden om de verkoopprijs van hun producten voor een bepaalde periode vast te zetten. Datzelfde geldt voor de inkoopprijs van grondstoffen. De mogelijkheden om dat te doen zijn echter bij velen onbekend.
In Limburg beginnen LLTB, Wageningen UR, Universiteit Maastricht en Geelen Consultancy nu een pilot om de kennis van boeren en tuinders bij te spijkeren.
Een online onderzoek moet duidelijk maken wat de kennis van agrarische ondernemers is op het gebied van prijsrisicomanagement en of er behoefte is aan het opzetten van ondernemersgroepen. Die groepen kunnen uitgroeien tot coöperaties met als hoofdtaak het managen van prijsrisico’s voor de leden.
Volgens Joost Pennings, hoogleraar in Wageningen en Maastricht en een van de initiatiefnemers, is het de bedoeling om het project de komende jaren verder uit te rollen, zo mogelijk ook buiten Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer