Puttenstein sterk in Oldenbroek

Maatschap Puttenstein uit Kamperveen was zaterdag in Oldebroek succesvol op de fokveedag.

Ze leverden bij roodbont zowel de beste bedrijfsgroep, de kampioen midden, de kampioen oud. Die laatstse, Classic-telg Truus 3860 werd ook algemeen kampioen roodbont. Bij de oudere koeien liet ze Doortje 3991 (V. Classic) van Jan de Groot uit Zalk achter zich.

In de middenklasse zegevierde Puttensteins Brook Doortje 8054 ( Savard), voor Apina Curtis-dochter Stouwdamshof Jacoba 83 van de familie Van ’t Hof uit Oosterwolde.

Bij de roodbonte vaarzen moest Puttenstein genoegen nemen met het reservelint. Jotan-dochter Brook Dientje 85 liet Zeedieker Mon-Chri 20 van dezelfde stier, van Evert Korenberg uit Genemuiden voor gaan.

Zwartbont

Van ’t Hof was eveneens succesvol bij zwartbont. Hier won de familie zelfs twee kampioenschappen, zowel bij de vaarzen als in de middenklasse. Die laatste, Stouwdamshof Joukje 43 (V. Stouwdamshof Alta Aiden) won ook het algemeen kampioenschap.

In de middenklasse bleef ze Rieten Corrie 177 (V Alliance) van de familie Polinder voor Nunspeet. Polinder leverde wel de beste bedrijfscollectie bij zwartbont.

Vaarzenklasse

Van ’t Hofs Stouwdamshof Peinzer 18 (V. Flevo Genetics Snowman) won de vaarzenklasse, vóór de Danillo-dochter Noorder Gerjanne van VOF Schoonhoven uit Noordeinde.

Het kampioenslint bij de oudere koeien was een prooi voor Topaz-dochter Andre 135 van maatschap Kroes- Van Schellen uit Genemuiden, Danillo-telg Vekis Beatrix 8 van Marten en Bert van Engelen uit Nunspeet.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer