Zonne-energie

Het is volop zomer, de zon schijnt en ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Engeland. Dit alles zorgt ervoor dat ik nog steeds in een zonnig humeur ben. Vol energie begin ik weer aan mijn mooie taak als LTO-bestuurder.
Een van mijn eerste taken is het schrijven van deze column. En, hoe kan het ook anders, die gaat over zonne-energie.
Vlak voor mijn vakantie hebben we in het Themateam Omgeving van LTO Noord besloten leden vaker te betrekken bij het bepalen van standpunten over onderwerpen die spelen. Dit doen we door via mail een interactieve poll te sturen naar een aselecte groep van 1.500 leden.
De eerste poll ging over de vraag of het gewenst is zonnepanelen te plaatsen op landbouwgrond. Er gaan stemmen op dat dit wenselijk is.
De respons op deze poll was goed en dat doet mij deugd. Het is mooi om te merken dat leden meedenken en hun mening geven.
De uitkomst was duidelijk: 66 procent van de ondervraagden wil geen zonnepanelen op landbouwgrond. Dat betekent dat u als agrarisch ondernemer kiest voor het benutten van de kwaliteit van de ruimte.
Dat is volstrekt logisch. Ruimte om te ondernemen is belangrijk en noodzakelijk.
Half augustus bepalen we met uw input ons definitieve standpunt over dit onderwerp en uiteraard informeren we u hierover.
Voor nu wens ik u een energieke en zonnige zomer.

Siem Jan Schenk

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer