KNMI%3A+juli+zeer+warm+en+buiig
Nieuws
© loketgezondleven.nl

KNMI: juli zeer warm en buiig

Juli was een zeer warme maand met wel veel wisselvallig weer en zware buien, meldt het KNMI.

In De Bilt was de gemiddelde temperatuur over de afgelopen maand 19,8 graden tegen 17,9 graden normaal, gemeten over de laatste dertig jaar.

Juli 2014 eindigt op de zesde plaats in de top tien van de warmste maanden sinds het begin van de metingen. Sinds december vorig jaar waren alle maanden warmer dan normaal, zodat juli de achtste warme maand op rij is.

Wadden

Opvallend was de warmte op de Wadden en in het noordelijk kustgebied, waar temperatuurrecords zijn geboekt. Oorzaak was de frequente noordoostelijke stroming waarmee voortdurend warme lucht uit Duitsland werd aangevoerd.

Vanuit het oosten en zuidoosten trokken regelmatig regen- en onweersbuien ons land binnen die op veel plaatsen hebben geleid tot wateroverlast. De buien bleven vaak lange tijd boven hetzelfde gebied hangen waardoor plaatselijk zeer veel regen viel.

Zware buien

In juli noteerde het KNMI acht dagen met zware regen. De meeste zomers tellen in drie maanden ongeveer vier of vijf dagen met zware buien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer