'Gras basis voor alle voedsel'
'In de 21e eeuw vormt gras de basis voor de productie van al het voedsel in de wereld.' Dat zei dr. Martin Scholten (directeur Animal Science Groep) tijdens de European Forage Day van Barenbrug.

Om de groeiende wereldpopulatie te voeden moet er ‘twee keer zoveel voedsel van een hogere kwaliteit met de helft van nutriënten’ worden geproduceerd. Dat vereist verantwoord omgaan met de beschikbare grond en schaarse hulpbronnen, aldus Scholten.
Efficiënt en robuust
In de 21e eeuw vormt gras de basis voor de productie van voedsel. Scholten: 'Gras heeft een hoge voederwaarde, is een efficiënt en robuust gewas, heeft een hoge biodiversiteit, het legt CO2 vast en geeft een korte nutriëntenkringloop op het bedrijf.'
Volgens Scholten is het verbeteren van grasland een kwestie van samenwerken en intensieve kennisuitwisseling tussen overheid, (landbouw)bedrijven en universiteiten. Nederland is hierin een voorbeeld voor de rest van de wereld, vindt Scholten.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners




Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X350 (WCH) #692179
Gebruikt, € 5.313
-
Kuhn GF 6000
1989, P.O.A.
-
T6030 Range Command ECO
Gebruikt, € 34.900
-
New Holland Tractor T5.95 (MG) #145089
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Projectmedewerker biodiversiteit
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Medewerker Agrarisch Natuurbeheer
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Weer
-
Woensdag33° / 18°65 %
-
Donderdag22° / 15°20 %
-
Vrijdag23° / 11°15 %