LTO: ‘Let op bij bemiddeling leidingen’

LTO Nederland waarschuwt haar leden geen dubieuze contracten te tekenen met rentmeesterskantoren voor de bemiddeling bij de aanleg van leidingen.

Boeren krijgen overeenkomsten aangeboden voor de bemiddeling bij het leggen van leidingen over hun agrarische grond. Daarin wordt volgens LTO-werkgroep Schaderegelingen in sommige gevallen ten onrechte gesuggereerd dat LTO achter de bepalingen van het modelcontract van het rentmeesterskantoor staat. LTO zou volgens dat modelcontract de genoemde tarieven voor de bemiddeling kunnen billijken.
‘LTO Nederland heeft niets afgesproken met rentmeesterskantoren’, zegt beleidsadviseur Kees van Rooijen van LTO-werkgroep Schaderegelingen.
LTO heeft vernomen dat een rentmeesterskantoor modelcontracten aanbiedt waarin wordt gesteld dat LTO-afdelingsvoorzitters arbitrage verlenen bij een geschil van de grondeigenaar met de bemiddelaar. Indien nodig zouden de LTO-afdelingsvoorzitters het recht hebben de overeenkomst te ontbinden. Hiertoe zou het rentmeesterskantoor een overeenkomst hebben gesloten met de betrokken afdelingsvoorzitters.
De regionale LTO-organisaties laten weten dat dit niet het geval is en dat hun afdelingsvoorzitters die rol absoluut niet wensen te vervullen. Van Rooijen: ‘Leden blijven zelf verantwoordelijk, maar worden sterk afgeraden dergelijke bemiddelingsovereenkomsten te tekenen.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer