Agrarische Groene Buffer het beste

Wassenaar - De Groene Buffer tussen Katwijk en Wassenaar kan voor een groot deel een landbouwgebied met een open karakter blijven.

Dat concluderen de gemeenten Wassenaar, Katwijk en provincie Zuid-Holland op basis van het rapport van H+N+S Landschapsarchitecten en bureau Over Morgen. Daarbij is via vijf scenario’s gekeken welk grondgebruik het beste aansluit bij het doel van de Groene Buffer tussen twee stedelijke gebieden. Ook tijdelijk gebruik in de toekomstige woningbouwlocatie Valkenburg is meegenomen.
De betrokken overheden willen de Groene Buffer en de tijdelijke inrichting van Locatie Valkenburg zo op elkaar afstemmen dat er een recreatief netwerk ontstaat.
LTO Noord Zuid-Holland pleit ervoor de bestemming van de Ommedijksche Polder en de Zonneveldse Polder die de Groene Buffer vormen voorlopig volledig agrarisch te houden. Dit stelt zij in reactie op het voorontwerpbestemmingsplan van gemeente Wassenaar. Volgens LTO Noord Holland heeft Wassenaar hierin een natuurbestemming opgenomen op landbouwgronden die niet in eigendom van gemeente of natuurbeheerder zijn.
‘Dat doet geen recht aan het volwaardig agrarische gebruik. Dit kan ongewenste neveneffect opleveren als discussies over mestplaatsingsruimte, inkomenstoeslagen en schadebeheer’, aldus adviseur Andries Middag van LTO Noord. ‘Bovendien is de Groene Buffer het meest gebaat bij een agrarische bestemming.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer