Wie aan onze boeren komt, komt in Nieuwe Oogst

Afgelopen week hadden we Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in de krant. Een ingezonden opiniestuk van haar hand publiceerden we op de opiniepagina onder de kop ‘PvdD is ook partij voor boeren’.
Haar brief bleef niet onbeantwoord. Er kwamen diverse reacties binnen van boeren. Leden vragen zich af waarom het ledenblad van LTO aandacht schenkt aan politieke partijen en maatschappelijke organisaties die op verre afstand staan van de eigen beleidslijn.
Dit vraagt om een toelichting over het redactionele beleid van Nieuwe Oogst. Naast verenigingsinformatie vormen een brede nieuwsvoorziening en vaktechniek de pijlers onder het ledenblad.
Is Nieuwe Oogst onafhankelijk? Nee. Nieuwe Oogst is van en voor LTO. We kijken echter wel met een objectieve blik naar de agrarische sector. Een vorm van journalistiek waarbij redacteuren eerst naar buiten gaan om te kijken wat er speelt, om vervolgens indien relevant in eigen huis het standpunt of reactie van bestuurders op te halen.
Betekent een opiniestuk van de Partij voor de Dieren dat LTO zich vereenzelvigt met de visie van die partij? Zeker niet. Als Thieme echter stelling neemt tegen het onder de kostprijs produceren door boeren en daarmee onze leden aanspreekt, dan verzwijgen we dat niet.
Het geeft Nieuwe Oogst een unieke positie. Het gros van de verenigingsbladen komt niet verder dan een lofzang op de eigen activiteiten. Consequentie hiervan is dat de meeste clubbladen slecht worden gelezen en matig gewaardeerd.
Ruim twee derde van de leden zegt Nieuwe Oogst elke week voor ruim de helft tot volledig te lezen en krant, NieuweOogst.nu en nieuwsbrieven hoog te waarderen. Het bewijs dat leden een brede nieuwsvoorziening op prijs stellen. Die journalistieke aanpak loont.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer