‘Iets meer geven dan klant verwacht’

Naam: Herman van Assen
Bedrijf: Biologische schapenhouderij De Vreugdehoeve
Plaats: Zwolle
Wat: Vergaderruimte voor vijftig mensen
Kale zaalhuur voor een dag: 125 euro
Dagarrangement: tot 2.000 euro

‘Van de schapenhouderij alleen kunnen wij niet leven. Daarom wilden we onze horecatak uitbreiden toen we in 2012 verplaatsten vanwege ruimte voor de rivier. Nu hebben we naast tweehonderd melkschapen een boerderijwinkel, een vergader/workshopruimte voor vijftig mensen en een koffie- en theeschenkerij. Ook is hier een informatiepunt van Natuurmonumenten.
‘Wij krijgen wekelijks 400 tot 500 klanten over de vloer. Het grootste gedeelte komt in groepen. Dat wij hier in een rustige en landelijke omgeving zitten is een meerwaarde. Bedrijven willen weg uit stoffige kantoren en klassieke hotels. Ze willen ‘s middags een wandeling in de natuur maken.
‘Veel collega-boeren komen kijken om te zien hoe wij het doen. Het is heel belangrijk om de klant iets meer te geven dan hij verwacht. Wees dus niet te bang dat je te veel koffieschenkt: klanten kunnen beter twee kopjes te veel krijgen dan eentje te weinig. Bovendien moet alles schoon zijn en niet stinken. Daarbij is een eerlijk verhaal belangrijk: mensen moeten genieten en met een blij gevoel naar huis gaan.
‘Durf bovendien de prijs te vragen die het waard is. Wij vragen 125 euro kale zaalhuur, daar komt de huur van een flipover of beamer nog bovenop. Dagarrangementen komen uit op zo’n 2.000 euro per groep. Als je alles goed voor elkaar hebt, willen mensen dat er echt voor betalen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer