Cursus Duits varkenshouder

VarkensNET biedt dit najaar samen met instituut Wie bitte een cursus Duits voor varkenshouders aan.

‘Steeds meer varkenshouders hebben contacten in Duitsland. Ze hebben er zakelijke relaties of zelf een bedrijf, of plannen om er een bedrijf te vestigen’, zegt Gerdien Kleijer, begeleider van VarkensNET en werkzaam bij Projecten LTO Noord. ‘Voor hen is het van belang om de Duitse taal redelijk te beheersen.’
Joandri Greijmans van Wie bitte heeft al vaker cursussen Duits voor varkenshouders verzorgd. Onder meer bij het Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel. ‘In de varkenshouderij zijn er nogal wat vaktermen in gebruik. Daar besteden we in de cursus nadrukkelijk aandacht aan. De cursus is vooral gericht op het kunnen voeren van gesprekken in het Duits. De cursus bestaat vooral uit praktische werkvormen.’
Buitendienst manager bij Topigs Paul van den Oever volgde vorig jaar de cursus. Hij heeft contact met Duitse klanten. ‘Ik heb de cursus gevolgd om met name sterker te worden wat technische termen betreft. Je moet elkaar in korte tijd goed duidelijk kunnen maken wat je bedoelt. Dan moet je de juiste woorden weten te vinden. Op dat vlak heeft de cursus me veel gebracht.’
Ook de Duitse cultuur en omgangsvormen komen aan bod. Greijmans: ‘Meer inzicht in omgangs- en beleefdheidsvormen draagt bij aan betere handelscontacten.’
Er zijn geen minimum toelatingseisen voor de cursus, die uit zeven lesavonden in Wageningen bestaat. De eerste is op woensdagavond 17 september. De cursus kost 395 euro excl. btw. Aanmelden kan bij VarkensNet of bij Wie bitte: Gerdien Kleijer, gkleijer@projectenltonoord.nl, of mail naar info@wiebitte.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer