Siem Jan Schenk: LTO Noord staat

‘Blijf met elkaar, als actieve bestuurders, leden en werkorganisatie, onze positie als LTO Noord versterken.’ Die oproep deed Siem Jan Schenk, voorzitter van LTO Noord, tijdens de ledenraad op 3 juli in Nijkerk.

De afgelopen twee jaar heeft LTO Noord gewerkt aan de nieuwe werkorganisatie. ‘Met als resultaat een nieuwe indeling in regioteams en een sectoraal landelijk team’, zei Schenk. ‘Ik stel vast dat we er in die zin goed voorstaan. In de achterliggende weken hebben we in de regio gesproken over de ontwikkeling in de bestuurlijke organisatie. Met als doel om ook de bestuurlijke organisatie nieuwe impuls te geven. Niet alleen qua structuur, maar ook kwalitatief en qua begeleiding.’
De vereniging LTO Noord is binnen de agrosector de grootste belangenbehartigingsorganisatie, ging Schenk verder. ‘Wij van LTO Noord denken wel eens dat we onder druk staan. Maar het valt mij op dat andere organisaties binnen en grenzend aan de sector met enige jaloezie kijken naar de manier waarop LTO Noord haar rol inhoudelijk kan vervullen. LTO Noord is bijvoorbeeld de enige organisatie met in iedere gemeente een vertegenwoordiging. Dit moeten we koesteren en blijven versterken.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer