Controle arbeidsmigranten

Maastricht - Om uitbuiting van arbeidsmigranten, oneerlijke concurrentie tussen werkgevers en verdringing van Limburgse medewerkers op de arbeidsmarkt te voorkomen, gaan vijf gemeenten in Noord- en Midden-Limburg gezamenlijk toezien op goede huisvesting en arbeidsvoorwaarden van arbeidsmigranten.

Diverse partijen voeren de controles gezamenlijk uit, denk aan de Belastingdienst, arbeidsinspectie en de Sociale Verzekeringsbank. Provincie Limburg neemt de projectcoördinatie voor haar rekening. Het project start in september. De gemeenten Horst aan de Maas, Venray, Venlo, Nederweert en Peel en Maas trekken samen op in deze aanpak.
LLTB bestuurslid Ton Besouw reageert positief: ‘We gaan voor goed werkgeverschap en vinden het belangrijk dat ondernemers de regels naleven.’ Volgens Besouw zullen de controles vrijwel alleen plaatsvinden bij bedrijven waarbij het vermoeden heerst dat er iets niet in de haak is. ‘Misstanden moeten aan de kaak worden gesteld en excessen willen we uitbannen. Goed werkgeverschap moet bovenaan het lijstje staan bij ondernemers. Daar komt nog bovenop dat concurrentievervalsing over de rug van werknemers een doorn in het oog is.’
Naar schatting zijn op dit moment jaarlijks ongeveer 20.000 arbeidsmigranten werkzaam in Noord- en Midden-Limburg.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer