Bons met twee titels succesvol op NRM

Bons Holsteins uit Ottoland kende vorige week zaterdag een succesvolle NRM door zowel de titel in de middengroep als bij de oudere koeien op zijn naam te zetten. Als klap op de vuurpijl werd de kampioen oudere koeien, Jasper-dochter Bons Holsteins Koba 191, ook algemeen kampioen.

De vaarzenkeuring, die voor de middag werd gehouden, was minder succesvol voor Nico Bons en zijn familie. Het leek alsof de topfokker op herhaling ging ten opzichte van 2012. Toen had de enthousiaste fokker geen enkele kampioen, ook geen reservekampioen. Een 1C-plek in de rubriek, achter onder meer de latere vaarzenkampioen, zat er niet in.
Het niveau bij de vaarzen lag immers hoog, met de Aftershock-dochter Anita 66 van Sytze en Pieter Talsma uit het Friese Wergae als kampioen. De koe is in balans, beschikt over veel melkuitstraling en een hoog en vast aangehecht uier. Het reservelint was hier voor de van oorsprong Duitse Honny 14, V. R-E-W Seaver van Gertjan en René van der Haar uit Den Velde. Vader Gertjan gaf deze vaars in december als bruidskoe aan zijn zoon René.
Eerder eiste deze vaars ook het reservekampioenschap op tijdens de Drentse Wintershow. Pine-Tree Sid-nazaat De Bieuw Sophie van maatschap Maassen uit Veenhuizen werd hier derde op tal. Ze kwam iets tekort op het gebied van uieraanhechting om hogerop te komen.
Na de uitgebreide middagpauze sloeg Bons toe. Hij bracht met Koba 195, een volle zus van algemeen kampioen Koba 191, een koe met veel lengte, melktype, een krachtig frame en een vast aangehecht uier in de ring. Ze had iets meer uitstraling dan de melktypische Goldwyn-dochter Hendrika 39 van Alex Verwaijen uit Beilen. Die laatste was twee jaar geleden finalist bij de vaarzen. Hier werd de sterke Vink Blesje 149 (v. Den-K Marshall Li Laurin) van Bart Vink uit Ottoland derde op tal.
een dubbelslag. Daarbij was zijn Jasper-dochter Bons Holsteins Koba 191 een klasse apart. Ze is een melktypische koe met veel melkuitstraling, een vast uier en een fraaie rib. Mede dankzij de vorm van de dag, wat zich uitte in melkuitstraling, bleef ze boven de van een vast uier voorziene melktypische Bons Holsteins Ella 158. Teus van Dijk scoorde hier met de over veel riblengte beschikkende Wilhelmina 401 (V. Shoremar James) de derde op tal.

Oude dames

Op vrijdag, de dag van de dochtergroepen, was er een speciale rubriek voor koeien met een levensproductie van 100.000 kilo of meer. Deze oude dames bleken nog erg vitaal. Hier was de titel voor Glinzer Greetje 102 van de familie Vos uit Godlinze.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer