Gemeente Bergen vaste afnemer

‘In gemeente Bergen deden we al jaren veel met bermen’, zegt Hans Tesselaar, medewerker ruimtelijke ordening. ‘Je wilt daarbij niet afhankelijk zijn van één leverancier. Bij het zoeken op Google kwam ik De Bolderik tegen. Ik ben op een open dag geweest en ken de eigenaren persoonlijk.’ Gemeente Bergen neemt verschillende standaardmengsels af, zoals voor oevers en voor droge grond.
‘Voor ons zijn inheemse mengsels belangrijk. Ze moeten in het landschap thuishoren. De mengsels van De Bolderik slaan uitstekend aan. Zorgvuldig maaien en afvoeren draagt ook bij aan het succes van een bloeiende berm. Onze aankopen hangen af van activiteiten als het asfalteren van wegen, de aanleg van een riool of een plantsoen dat op zijn kop gaat’, legt Tesselaar uit.
Gemeente Bergen vindt het belangrijk dat de bermen en oevers er natuurlijk uitzien. ‘Hoe meer je naar het buitengebied gaat, hoe minder we inzaaien. Maar als je in het bewoonde deel van de gemeente komt, komen inheemse bloemen als margrieten, ereprijs en ratelaar daar niet vanzelf. Om de natuur naar binnen te trekken en het proces te versnellen, zaaien we daar zadenmengsels in. Veel bermen staan nu in bloei; het is de moeite waard om een keer te komen kijken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer