Resistentie+met+hybride+aardappel
© Nieuwe Oogst

Resistentie met hybride aardappel

Hybride aardappelrassen zijn een mogelijkheid om sneller en voorspelbaarder nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen, ook met phytophthoraresistentie.

Dat denkt Pim Lindhout van Solynta.

Lindhout zegt dat de verschillen binnen aardappelen genetisch drie keer zo groot zijn als tussen een mens en een chimpansee. 'Kruisingen geven een enorm scala aan nakomelingen', zegt hij. ´Daarom willen wij, tegen de heersende opinie in hybride aardappelen ontwikkelen.´

Snelheid vermeerderen

Lindhout ziet voordelen in de snelheid van ontwikkelen en vermeerderen. Hij vergelijkt de voordelen met de tomaten, die dankzij een stapel resistenties nu in gangbare kassen praktisch biologisch geteeld worden.

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer