Checklist voor melkmachine

LTO Nederland en Fedecom presenteren samen een checklist. Melkveehouders, dealers en fabrikanten kunnen deze gebruiken bij het afsluiten van een contract voor het onderhoud van (automatische) melksystemen.

Checklist+voor+melkmachine
© Nieuwe Oogst

De checklist moet duidelijkheid en openheid geven over onderhouds- en servicecontracten, die aansluiten bij de wensen van de koper.

LTO en Fedecom hebben de indruk dat er soms te weinig aandacht is voor een juiste invulling van het contract. Dat kan leiden tot misverstanden met soms grote gevolgen.

Onderhouds- en servicecontract

Volgens robotmelker Jos de Kleijne in Landhorst focust de veehouder zich vaak te veel op de stap naar een melkrobot en te weinig of het onderhouds- en servicecontract passend is. ‘Wat staat er in het contract en wanneer wordt hieraan voldaan.’

De Kleijne is namens LTO-vakgroep Melkveehouderij betrokken bij de totstandkoming van de checklist. ‘Deze is bedoeld voor melkveehouders die willen overschakelen naar de melkrobot om te beoordelen waaraan ze moeten denken.’

Ervaringen en kennis

Bij het opstellen van de lijst is gebruikgemaakt van ervaringen en kennis van melkveehouders, dealers en fabrikanten.

De checklist is beschikbaar voor leden van LTO en Fedecom. LTO plaatst de lijst op haar website. Die is alleen toegankelijk voor leden. LTO presenteert de lijst komend najaar ook op ledenavonden.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer